Clicky


Scania grafitti trekker levert 5000 euro op voor Emma Kinderziekenhuis

Scania grafitti trekker levert 5000 euro op voor Emma Kinderziekenhuis
18-06-2012 09:15 | Scania | auteur de redactie
BREDA - Het was een idee dat spontaan ontstond op de afgelopen BedrijfsautoRAI in Amsterdam (17 t/m 21 april 2012). Een graffiti artist kreeg de vrije hand om een opvallend design op een gloednieuwe Scania G 400 trekker te spuiten. Daarbij was de achterliggende gedachte om hiermee een goed doel te ondersteunen. In overleg met Amsterdam RAI werd het doel bepaald. Vijfduizend Euro van de opbrengst van de trekker komt ten gunste van de stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC.

Dorothe Straeter, directeur van het Emma Fonds nam de cheque gisteren in ontvangst uit handen van Tom van de Mosselaar, verkoopdirecteur bij Scania en Joost ’t Hooft, beursmanager van ondermeer de BedrijfsautoRAI. Na een korte rondleiding in het ziekenhuis was het duidelijk dat dit geld zeer goed terecht komt.

Het Emma Kinderziekenhuis (EKZ) is gevestigd in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Naast patiëntenzorg wordt er wetenschappelijk onderzoek gedaan gericht op het verbeteren van de behandeling en begeleiding van zieke kinderen en wordt er onderwijs gegeven. Ook wordt geïnvesteerd in de (psychosociale) omstandigheden waarin patientjes en ouders in het ziekenhuis verkeren. Het ziekenhuis en de overheid hebben hier geen geld voor beschikbaar, vandaar dat het EKZ afhankelijk is van donaties. De Scania graffiti trekker zal de komende tijd nog de nodige promotie maken voor de stichting en zal daarna te koop worden aangeboden.

Zorg
Een groot deel van de kinderen en jongeren komt in het EKZ terecht vanwege een bijzondere of zeldzame aandoening. Vaak gebeurt dat na doorverwijzing vanuit een ander ziekenhuis. Veel patiënten zijn afkomstig uit alle delen van het land. Door de ligging in Amsterdam Zuidoost komen er patiënten met diverse culturele achtergronden.



Om de donatie extra kracht bij te zetten zal de speciale Scania Graffiti trekker binnenkort ook als miniatuur beschikbaar komen. Een deel van de opbrengsten zal wederom ten gunste komen van het EKZ.

Samenwerking met Emma Kinderziekenhuis AMC
Sinds 2005 zet Amsterdam RAI haar kennis, expertise en faciliteiten graag in samen met het Emma Kinderziekenhuis AMC, om fondsenwervende activiteiten te ontwikkelen. Naast het Emma Kinderziekenhuis AMC steunt Amsterdam RAI ook het goede doel AMREF Flying Doctors.