Clicky


Dakar Preproloog 2022 gaat toch niet door, te veel tijdsdruk voor organisatie

Dakar Preproloog 2022 gaat toch niet door, te veel tijdsdruk voor organisatie
09-11-2022 08:47 | PreProloog | auteur Redactie

MARKELO - De organisatie van de Preproloog, het grootste rally evenement in Nederland, heeft helaas moeten besluiten om de aanstaande editie van 2022 niet door te laten gaan.

"We zijn door de tijd ingehaald en moeten daar helaas aan toegeven", verklaart directeur William Zweerts de Jong het annuleren van het grootste rally evenement van Nederland. "Ondanks dat we het evenement eerder al twee weken hebben verlaat, komen we simpelweg tijd tekort om Preproloog goed en verantwoord neer te kunnen zetten."

Verantwoording richting Dakardeelnemers

Ook vindt de organisatie van Preproloog dat het z'n verantwoording moet nemen richting de Dakardeelnemers. "Door de wereldwijde schaarste aan onderdelen en een tekort aan kundig personeel staan zij al voor een enorme uitdaging om hun voertuigen op tijd af te hebben", zegt Zweerts de Jong.

"De druk om op tijd klaar te zijn voor de Dakar Rally is al enorm, laat staan om op tijd klaar te zijn voor Preproloog met alles risico's die daarbij komen kijken. Een aantal deelnemers zag zich dan ook genoodzaakt af te zien van deelname aan Preproloog, waardoor we toeschouwers ook niet het evenement kunnen bieden waar zij recht op hebben."

Evenement met risico's

Ook aan de organisatiekant werd de tijdsdruk onverantwoord om een evenement van de orde van grootte van Preproloog in zes weken op een nieuwe locatie neer te zetten. Zweerts de Jong: "Hoewel iedereen binnen de gemeente Markelo zijn uiterste best heeft gedaan ons te helpen, werd het té kort dag om alle veiligheidsmaatregelen goed te kunnen toetsen. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen die we nemen, blijft Preproloog een evenement met risico’s. Dat hebben recente ongelukken binnen de motor- en autosport nog maar eens bewezen."

Traject Preproloog 2023 ingezet

In goed overleg met de gemeente Markelo is dan ook besloten het evenement dit jaar niet plaats te laten vinden. Wel word direct samen met de gemeente Markelo het traject voor Preproloog 2023 in gang gezet. "We hebben ervaren heel erg welkom te zijn in de regio, maar hebben toch de moeilijke beslissing genomen om Preproloog 2022 te annuleren", besluit Zweerts de Jong.

Tickets

Betaalde tickets kunnen worden gebruikt voor Preproloog 2023 in Markelo. Ticketkopers kunnen ook hun geld terugkrijgen. Daarover krijgen zij binnenkort bericht, aldus de organisatie.