Clicky


Maar liefst zeven van de dertig bij bloemenveiling gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs onder invloed van drugs

Maar liefst zeven van de dertig bij bloemenveiling gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs onder invloed van drugs
09-11-2022 19:16 | Controles | auteur Redactie

AALSMEER - De politie heeft maandagochtend vroeg een verkeerscontrole gehouden op het terrein van de bloemenveiling in Aalsmeer. De controle was in samenwerking met het Team Transportcriminaliteit en het Verkeershandhavingteam van Politie - Afdeling Infrastructuur Amsterdam.

Het doel van deze controle was het gericht controleren op het rijden onder invloed van vrachtwagenchauffeurs.

De politie kwam tot het schokkende resultaat dat maar liefst zeven van de dertig gecontroleerde vrachtwagenchauffeurs onder invloed van drugs reden.

Van al deze verdachten is bloed afgenomen, nadat een swap aangaf dat er mogelijk drugs in het lichaam zaten.

Doordat dit een tijdrovend klusje is, dat veel papierwerk genereert, zijn er maar dertig voertuigen gecontroleerd, meldt de politie woensdag.

"Het punt is dat wij niet de capaciteit hebben om een 100% controle te doen. Bij alcohol duurt de afhandeling, als alles meezit, 30 minuten. Bij drugs duurt dat anderhalf tot twee uur. De aanhoudende collega's moeten bij de verdachte blijven. Met dit in gedachte is het niet proportioneel om chauffeurs zo lang hun vrijheid te ontnemen. Door ze te laten wachten. Dan zal ik maar niet beginnen over de Arbeidstijdenwet voor zowel ons als de chauffeurs", als de politie in een toelichting.

Verder zijn er door de politie nog enkele bekeuringen voor andere feiten uitgedeeld.

"Hopelijk ten overvloede, maar houd er rekening mee, dat als je drugs gebruikt, dit lang in je lichaam blijft zitten. Je mag dan ook al die tijd niet als chauffeur deelnemen aan het verkeer", waarschuwt de politie.