Clicky


Ronaldo haalt uit naar Ten Hag en voelt zich 'verraden'

Ronaldo haalt uit naar Ten Hag en voelt zich 'verraden'
14-11-2022 00:24 | Sport | auteur ANP

LONDEN - Cristiano Ronaldo heeft in een interview op televisie uitgehaald naar Erik ten Hag, zijn trainer bij Manchester United. De Portugese aanvaller zegt in het programma Piers Morgan Uncensored zich verraden te voelen door de Engelse grootmacht.

"Het voelt alsof de club van me af wil. Niet alleen de coach, maar ook de andere mannen met macht binnen de club. Ik voel me verraden en in de steek gelaten", aldus de 37-jarige Ronaldo. "Ik voel dat ze mij niet willen hier en dat merkte ik vorig seizoen al. Het voelt alsof ik het zwarte schaap ben, oftewel de speler op wie ze alle problemen kunnen afschuiven."

Het volledige interview met Ronaldo wordt pas later in de week uitgezonden op TalkTV. The Sun pakt echter al uit met het gesprek en schrijft in grote letters dat Ronaldo "geen enkel respect" voor Ten Hag heeft. Bovendien verwijt hij de Nederlandse trainer een gebrek aan empathie, onder meer bij familieomstandigheden.

In een fragment laat Ronaldo ook blijken dat hij vindt dat United sportief gezien teleurstelt. "Sinds Sir Alex Ferguson is vertrokken, is de club er niet beter op geworden. De progressie is nul", laat hij onder meer optekenen.

Ook van zijn vorige trainer, Ralf Rangnick, deugde weinig. "Als je niet eens een trainer bent, hoe word je dan trainer van Manchester United? Ik had echt nog nooit van hem gehoord."

Zonder Ronaldo won United zondag met 2-1 bij Fulham. De club van Ronaldo staat voorlopig vijfde met 26 punten na veertien duels.

Ronaldo gaat nu met Portugal naar het WK in Qatar. Hij heeft nog een contract tot het einde van het seizoen in Manchester.