Clicky


Luchtvracht negen procent gedaald op Brussels Airport

Luchtvracht negen procent gedaald op Brussels Airport
15-11-2022 11:07 | Luchtvracht | auteur Redactie

ZAVENTEM - Het vrachtvervoer op Brussels Airport kende in oktober een daling met 9 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021, maar een stijging met 21 procent ten opzichte van 2019.

De luchtvrachtvolumes daalden met 9 procent ten opzichte van vorig jaar om uit te komen op 53.400 ton. Dit is met name te verklaren door het feit dat2021 voor de cargoafdeling van Brussels Airport een buitengewoon sterk jaar was. In het volvrachtsegment noteerden we ook een terugloop met 14 procent. De vracht aan boord van passagiersvluchten is licht gestegen met 2 procent gezien het groeiende aantal passagiersvluchten.

Tot slot noteerde het segment expressdiensten een daling van 13 procent. Algemeen gesproken staan de vrachtvolumes onder druk als gevolg van de aanhoudende geopolitieke spanningen, lockdowns in China, de dreigende recessie en de impact ervan op de e-commerce. 

De volumes getruckte vracht daalden met 12 procent. Azië blijft de grootste import- en exportregio, hoewel de volumes er lager waren dan vorig jaar door de tijdelijke gevolgen van de lockdowns in China. Op vlak van import is Afrika de tweede regio en Noord-Amerika de derde importregio. Op het gebied van export is Noord-Amerika de tweede exportregio en Afrika de derde regio.