Clicky


Goodyear Dunlop en GE Equipment Service Europe sluiten grote bandendeal

Goodyear Dunlop en GE Equipment Service Europe sluiten grote bandendeal
24-07-2012 17:17 | Trailerbouwers | auteur de redactie
NIEUWEGEIN - Goodyear Dunlop Tires Europe heeft een contract ondertekend met GE Equipment Services Europe B.V. en sluit daarmee één van de grootste bandendeals in Europa. Het driejarige contract omvat de levering van banden inclusief de bijhorende dienstverlening voor de pan-Europese vloot van TIP Trailer Services die maar liefst 70.000 voertuigen telt.

Goodyear Dunlop haalde in 2006 het eerste bandencontract voor TIP Trailer Services binnen. De succesvolle relatie tussen de twee bedrijven, maar ook de uitstekende prestaties van de Goodyear- en Dunlop-banden én de kwaliteit van de geleverde dienstverlening worden nu beloond met een contractvernieuwing.

Het contract omvat naast de levering van banden voor de vloot van TIP ook de bijhorende dienstverlening. En net daarin spelen de Goodyear FleetOnlineSolutions (FOS) een sleutelrol. FOS is een online bandenbeheerprogramma. Zowel Goodyear, de klant als het servicenetwerk van beide bedrijven heeft toegang tot dit systeem. Op die manier kan het TruckForce-servicenetwerk informatie opvragen over het bandenbeleid van een klant of andere gegevens raadplegen, en dit voor elk voertuig apart. Het systeem verzekert hierdoor dat alle werken worden uitgevoerd volgens de afgesproken specificaties en prijzen, met de toestemming van de klant. Doordat er geen betalingsgaranties nodig zijn, beperkt FOS de stilstandtijd van de voertuigen. Een centraal facturatiesysteem zorgt er bovendien voor dat het papierwerk tot een minimum beperkt blijft. FOS voorziet voor de fleetmanager een centrale rapportering over de bandenprestaties en de bijhorende kosten.

Met bijna 70.000 voertuigen op de weg is TIP Trailer Services marktleider in de verhuur en leasing van trailers. Het bedrijf beschikt bovendien over één van de grootste en meest gevarieerde trailer-, tanker-, truck- en intermodale fleets in Europa. Klanten kunnen bij TIP Trailer Services terecht voor zowel huur op korte termijn als leasing op lange termijn van de meest uiteenlopende soorten uitrusting. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten met toegevoegde waarde aan, zoals onderhoud, banden, hulp bij pech onderweg en reparaties. Maar ook intelligente fleetbeheeroplossingen, zoals het traceren van assets en bandendrukcontrolesystemen, behoren tot het dienstenaanbod. In het kader van het contract streeft Goodyear Dunlop er naar om TIP waar nodig te ondersteunen, zodat het de dienstverlening naar zijn klanten toe nog verder kan verbeteren.



De meeste voertuigen worden voor zowel internationaal als regionaal transport uitgerust met Goodyear- en Dunlop-banden. De meest gebruikte bandenmaten zijn 385/65R22,5 en 435/50R19,5. Eén van deze banden is de Goodyear Marathon LHT II 435/50R19,5 met lage rolweerstand die volgens het Europese bandenlabel respectievelijk een 'A'- en 'C'-score behaalt op het gebied van zuinigheid en grip op nat wegdek. Vooral de kwalitatieve NextTread-coverbanden van Goodyear vallen in de smaak bij TIP. Des te meer omdat ze in combinatie met nieuwe banden de beste kostenprestatie leveren.

"Enkel het beste is goed genoeg voor onze klanten: zo luidt ons motto bij TIP Trailer Services. Onze samenwerking met Goodyear Dunlop zorgt er niet enkel voor dat onze uitrusting is voorzien van de meest geschikte banden en een uitstekende support. Dankzij het rapporterings- en facturatiesysteem verloopt het beheer bovendien een stuk eenvoudiger", aldus Paul Beadle, European Operations Leader bij TIP Trailer Services.

"We zijn enorm blij dat TIP Trailer Services opnieuw voor Goodyear Dunlop heeft gekozen voor de levering van zijn banden en bijhorende services", zegt Boris Stevanovic, Marketing Director Truck Tires van Goodyear Dunlop EMEA. "Dit contract combineert al onze diensten - waaronder FleetOnlineSolutions - met brandstofbesparende Goodyear-banden en NextTread-coverbanden. En dit over heel Europa."