Clicky


UPS groeit alleen dankzij Verenigde Staten

UPS groeit alleen dankzij Verenigde Staten
24-07-2012 19:54 | Bedrijfsresultaten | auteur de redactie
(Novum) - Postbedrijf UPS begint de gevolgen van de schuldencrisis in Europa en de afzwakkende economische groei in Azië te ondervinden. Het bedrijf boekte in het tweede kwartaal van dit jaar nog wel een omzet- en winstgroei, maar die is volledig te danken aan sterke resultaten in thuismarkt de Verenigde Staten. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde tweedekwartaalcijfers.

De omzet van het postbedrijf, dat verwacht in het vierde kwartaal de overname van TNT Express af te ronden, steeg met ruim een procent naar 13,35 miljard dollar (11 miljard euro). De winst nam met bijna vijf procent toe naar 1,79 miljard dollar.

UPS zag alleen groei in zijn grootste markt, de Verenigde Staten. In zijn internationale divisie zag het bedrijf de winst en de omzet teruglopen. In Europa was weliswaar nog sprake van lichte groei, maar die werd tenietgedaan door teruglopende exporten uit Azië. UPS houdt er rekening mee dat de markt in Europa niet verder groeit doordat de schuldencrisis zich er alleen maar lijkt te verdiepen.



Gezien de slechte economische vooruitzichten stelde het bedrijf zijn winstverwachting voor de rest van het jaar naar beneden bij. "Toenemende onzekerheid in de VS, voortdurende zwakte in de export in Azië en de schuldencrisis in Europa beïnvloeden de groeivoorspellingen", zei UPS-topman Scott Davis.