Clicky


Schenk Tanktransport bestelt 150 boordcomputers bij GreenCat

Schenk Tanktransport bestelt 150 boordcomputers bij GreenCat
30-07-2012 15:23 | Software | auteur de redactie
PAPENDRECHT - Schenk Tanktransport uit Papendrecht, plaatste onlangs een order voor 150 GreenCat TopIQ boordcomputers, als aanvulling op de bijna 140 TopIQ’s die Schenk al in gebruik heeft. In een sterk klantgericht dienstverlenend bedrijf als het Schenk, is optimale communicatie de hoeksteen van de onderneming. Tussen het bedrijf, de opdrachtgevers en hun klanten, maar beslist ook tussen de planners, de chauffeurs en voertuigen. Voor die laatste taak koos Schenk wederom voor TopIQ boordcomputers van GreenCat, een Groeneveld Company. Door toepassing van state-of-the-art Telematica kunnen chauffeurs en voertuigen real-time worden aangestuurd, terwijl de prestaties en de status van het transport nauwkeurig kunnen worden gevolgd. Door de combinatie met GPS heeft de planning bovendien altijd inzicht in de positie van de voertuigen. Zo kan indien gewenst ook de klant op de hoogte worden gehouden.

Schenk Tanktransport, opgericht in 1925 en inmiddels geleid door de derde generatie Schenk, heeft vanaf de jaren negentig een bijzonder sterke groei doorgemaakt. Door overnames van collega transportbedrijven en het overnemen van eigen vervoer van zowel olieproducenten als producenten van industriële gassen in binnen- en buitenland, is Schenk Tanktransport uitgegroeid tot een van de grotere transportbedrijven van Nederland. Met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Polen en Oostenrijk is Schenk als bedrijf goed vertegenwoordigd in Noordwest en Centraal Europa.

Het wagenpark van Schenk Tanktransport telt ruim 600 tankwagencombinaties, zowel voor internationaal tanktransport als voor bijvoorbeeld de bevoorrading van tankstations van diverse vooraanstaande oliemaatschappijen. Omdat bij het vervoer van gevaarlijke stoffen alleen het beste goed genoeg is, heeft Schenk uitsluitend jong materieel, voorzien van alle moderne veiligheidssystemen en comfort voor de chauffeur. "Het beste materieel is voor ons vanzelfsprekend, maar zeker zo belangrijk zijn de kwaliteit en betrokkenheid van onze medewerkers. Mensen met liefde voor en kennis van het vak en de capaciteit om flexibel te reageren op wensen van onze opdrachtgevers", aldus Harry Schenk, die er meteen aan toevoegt dat met name ook een optimale communicatie essentieel is. "Op alle fronten."



Schenk maakt daarom al langere tijd intensief gebruik van TopIQ boordcomputers van GreenCat. "Zoals met alle IT-gerelateerde zaken, moeten gebruiker en leverancier op elkaar inspelen. Je gaat altijd door een learning curve, maar met GreenCat hebben wij goede ervaringen. Natuurlijk hebben wij gekeken wat er verder op de markt is, maar omwille van de bewezen kwaliteit van het product en de organisatie achter het product, hebben wij wederom voor GreenCat gekozen. En niet in de laatste plaats ook vanwege de continuïteit", benadrukt Harry Schenk. "De chauffeurs zijn bekend met de boordcomputer, de planning is tevreden met de software. Kortom, TopIQ doet voor ons bedrijf exact wat het moet doen: een optimale communicatie verzorgen tussen truck en back-office."