Clicky


Van Steenbergen zeer tevreden over Scania Euro 6

Van Steenbergen zeer tevreden over Scania Euro 6
14-08-2012 09:59 | Scania | auteur de redactie
ZALTBOMMEL - Enige tijd geleden leverde de vestiging in Den Bosch aan Wim van Steenbergen uit Zaltbommel een gloednieuwe Scania Euro 6 af. Het vertrouwen dat Van Steenbergen heeft getoond in deze schone techniek betaalt zich in de dagelijkse praktijk uit. “De Scania doet wat hij belooft, zowel op het gebied van comfort, de soepele motor als brandstof- en AdBlue verbruik”, aldus Van Steenbergen.

Inmiddels heeft Van Steenbergen zo’n 45.000 kilometer met de Euro 6 gereden. Hij heeft gekozen voor de fraaie R-Highline cabine in combinatie met de 480 pk motor. De Scania is uitgerust met een tweepedaals Scania Opticruise versnellingsbak, Scania Retarder, 8-tons luchtgeveerde vooras, xenon verlichting en sideskirts.

De basis van de Euro 6 motor wordt gevormd door technologieën waarmee Scania al vele jaren ervaring heeft en die nu allemaal in dezelfde motor zijn geïntegreerd. Deze technologieën, zoals XPI, EGR, SCR, VGT en partikelfilter, hebben in de afgelopen jaren al vele miljoenen kilometers in de dagelijkse praktijk hun betrouwbaarheid bewezen. Recente publicaties in vakmedia bevestigen dat ook het brandstofverbruik van de nieuwe motor zeer gunstig scoort in vergelijking met de Euro 5 motoren.

Voor Van Steenbergen is de investering een bewuste keuze voor de laagst mogelijke uitstoot en tevens zekerheid voor de toekomst. Met milieuclassificatie Euro 6 op kenteken zijn er geen belemmeringen voor binnensteden en milieuzones. Bovendien heeft Van Steenbergen voordeel van de huidige subsidieregeling en een hogere restwaarde in de toekomst.



De relatie Scania en Van Steenbergen is begonnen met de Scania 3-serie. Vader en zoon zijn begonnen met een Scania 143 met 400 pk en hierna een 500 pk Streamline. Samen hebben ze ook nog een R144 gehad. Nadat vader zich uit de zaak terugtrok ging zoon Wim verder en investeerde als één van de eersten in een Scania R 420 met Euro 4 motor. En deze R 420 is dan nu ingeruild voor de R 480 Euro 6; ook weer één van de eerste Euro 6 Scania’s in Nederland. Van Steenbergen rijdt voornamelijk bestratingmaterialen in Nederland, Duitsland en België.