Clicky


Duitse bond raakt sponsor kwijt vanwege niet dragen OneLove-band

Duitse bond raakt sponsor kwijt vanwege niet dragen OneLove-band
22-11-2022 12:19 | Sport | auteur ANP

KEULEN - De Duitse voetbalbond DFB is een trouwe sponsor kwijtgeraakt vanwege de beslissing om de OneLove-aanvoerdersband niet te dragen op het WK. Supermarktketen Rewe zet de jarenlange samenwerking per direct stop nadat bekend was geworden dat de Duitse aanvoerder Manuel Neuer de band toch niet draagt. De FIFA had gedreigd met een gele kaart voor het dragen van de band, die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie.

"De schandalige houding van de FIFA is absoluut onaanvaardbaar voor mij als topman van een divers bedrijf en als voetballiefhebber", aldus Lionel Souque. Zijn bedrijf had vorige maand al gezegd het langlopende contract met de DFB stop te gaan zetten, los van het omstreden WK. Vanwege de nieuwe ontwikkeling maakt Rewe per direct geen gebruik meer van zijn reclamerechten.

Verder geeft Rewe WK-verzamelalbums nu gratis weg en doneert het de eerdere opbrengsten ervan aan een goed doel. Wel wenst de supermarktketen het Duitse nationale team veel succes in Qatar.