Clicky


Thermo King Energy Efficiency Leader Award voor SPAR

Thermo King Energy Efficiency Leader Award voor SPAR
30-08-2012 17:19 | Trailerbouwers | auteur de redactie
Tijdens een feestelijke bijeenkomst heeft het Amerikaanse hoofdkantoor van Thermo King, wereldmarktleider in transportkoeling, een Energy Efficiency Award uitgereikt aan winkelketen SPAR. SPAR geldt als de pionier op het gebied van CryoTech koeling. Hierbij wordt de laadruimte gekoeld door een even ingenieuze als eenvoudige koelmachine die kooldioxide (CO2) als werkvloeistof gebruikt. SPAR spaart hierdoor duizenden liters dieselolie uit en natuurlijk heel veel koudemiddel.

"Dit is een bijzonder moment voor Thermo King", zei algemeen directeur Cor van Bergen Bravenboer tijdens de ceremonie. "We hebben onze case met SPAR ingestuurd aan het Amerikaanse hoofdkantoor. Dat dit een nominatie opleverde, hadden we wel verwacht. Maar dat we ook daadwerkelijk zouden winnen, is natuurlijk een geweldige gebeurtenis."

SPAR heeft transportbedrijf Peter Appel als huisvervoerder. Met dit transportbedrijf zette SPAR de business case op. Dat betekende voor Peter Appel dat de chauffeurs bijgeschoold moesten worden. Dat ging snel, want het vooruitzicht van een stille koelmachine spreekt chauffeurs natuurlijk aan.



Inmiddels zijn meer dan zestig trailers uit de vloot van Peter Appel die rijden voor SPAR, uitgerust met het CryoTech koelsysteem. "Het verbruik van CO2 valt ons ontzettend mee", zei Supply Chain Manager Nico Kuijpers in een reactie. Hij bedankte Thermo King voor de betrokkenheid en het meedenken om de distributie naar de talrijke SPAR winkels in Nederland, tot een van de schoonste distributie operaties van dit moment te maken in ons land. "Dat levert heel veel goodwill op bij onze retailers. We stellen een voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen en we hopen dat andere bedrijven ons voorbeeld zullen volgen", aldus Kuijpers.

Vanzelfsprekend voldoen de trailers die door Appel voor SPAR worden ingezet, aan de PIEK geluidsnorm. Mooi meegenomen is dat SPAR door inzet van de CryoTech koelmachines een besparing op de distributiekosten heeft gerealiseerd van circa 62.000 euro.

De Energy Efficiency Leader Award is uitgereikt door Dwight Gibson, Vice President Transport Solutions bij Thermo King voor de EMIA landen.

In Nederland kan inmiddels bij acht tankstations verspreid over het land veilig en verantwoord CO2 worden getankt.