Clicky


Hydraulische zijwandtrailer van Knapen Trailers op IAA

Hydraulische zijwandtrailer van Knapen Trailers op IAA
30-08-2012 17:27 | IAA Nutzfahrzeuge Hannover | auteur de redactie
Op de IAA Commercial Vehicles 2012 presenteert Knapen Trailers een compleet nieuwe uitvoering van een walkingfloor trailer met een volledig te openen zijwand. Hierdoor wordt een 13,6 meter brede laadopening in de walkingfloor trailer gecreëerd. Tevens is deze trailer genomineerd voor Trailer Innovation 2013.

Zo kan altijd een (retour)vracht in de buurt gevonden worden. Een brede range bulkproducten kunnen doormiddel van de walkingfloor gelost worden, terwijl stukgoed en grote ondeelbare lading gemakkelijk en vooral snel door de hydraulisch te openen zijwand is te laden en te lossen. Deze trailer maakt een transporteur uitermate flexibel waardoor de steeds duurdere lege kilometers vermeden worden.



Een slim ontworpen scharniersysteem maakt deze trailer bovendien het enige model dat zich verder dan 90º laat openen. Dit biedt tijdens het laden en lossen een vrije hoogte tot maar liefst 6 meter.

Innovatief is vooral de nieuw ontwikkelde constructie van de trailer: Aluminium en roestvast staal worden intensief met elkaar gecombineerd, waardoor de robuustheid van de zijwand, de scharnieren en de omlijsting is toegenomen. Dit alles met een gewicht dat hetzelfde is als de vorige versie. Door de stabiliteit van de constructie zijn de lifecyclekosten van deze versie aanzienlijk lager dan andere modellen met hydraulische zijwand.



Ook het chassis is onderhanden genomen. De nieuwe versie is zodanig in stijfheid toegenomen dat de wand zich laat openen wanneer het chassis als gevolg van ongelijke ondergrond is getordeerd. Bekijk de trailer in hal 25 op stand B38 om dit met eigen ogen te zien.