Clicky


Ab van Eck nieuwe Managing Director E. van Wijk Logistics

Ab van Eck nieuwe Managing Director E. van Wijk Logistics
01-12-2022 16:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

GIESSEN - Per 1 december 2022 is Ab van Eck aangesteld als Managing Director van E. van Wijk Logistics. Hier vallen ook E. van Wijk Logistics Poland en Ryano Logistics onder. Door de enorme groei in de afgelopen jaren is voor elke vestiging binnen de E. van Wijk Group een Managing Director aangesteld. Met de komst van Ab van Eck is deze strategische stap voltooid en de Group klaar voor verdere groei.

Ab van Eck (54): "Ik ben geboren en getogen in de wereld van logistiek, transport en distributie bij het familiebedrijf Van Eck in Veenendaal. In mijn loopbaan heb ik kennis en ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven, waaronder Van der Heijden, De Rijke en Penske. De laatste jaren in de logistiek van geld- en waardetransport bij G4S in Nederland en België, wat inmiddels Brink’s heet."

"E. van Wijk kwam op mijn pad en dat had direct een positieve aantrekkingskracht", aldus Ab, "Het is een familiebedrijf, professioneel, heeft verzorgd materieel, een lange termijn visie, een “no-nonsense” bedrijf en de cultuur “as promised”! Allemaal onderdelen waarin ik me heel goed kan vinden, en, niet onbelangrijk, de juiste klik met het management. Ik ben er trots op om onderdeel te gaan uitmaken van de E. van Wijk Group en gezamenlijk onze strategie te realiseren."

"Voor ons familiebedrijf is het van enorm belang dat we praktijkervaren mensen op cruciale posities hebben", licht Ewout van Wijk, CEO van de E. van Wijk Group toe. “Bovendien geven we hiermee invulling aan de management structuur die we strategisch op al onze vestigingen nastreven." 

Van Wijk, die zelf de vestiging in Giessen nog aanstuurde, zal zich nu meer gaan richten op het strategisch door ontwikkelen van de E. van Wijk Group.

Met vestigingen in Nederland, Roemenië, Polen en Oekraïne verzorgt de E. van Wijk group vervoer binnen West-Europa en vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen (vv). Het logistieke pakket bevat warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter)nationale distributie en douaneservices. Samen met ruim 800 enthousiaste medewerkers en een vloot van ruim 350 eigen vrachtwagens genereert het bedrijf een omzet van 120 miljoen euro.