Clicky


Marokkanen massaal de straat op in Brussel

Marokkanen massaal de straat op in Brussel
01-12-2022 19:54 | Sport | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Marokkanen in Brussel vieren het succes van het Marokkaanse voetbalteam op het WK in Qatar, dat zich kwalificeerde voor de volgende ronde, uitbundig in de straten. De politie meldt vooralsnog geen incidenten. Na de overwinning van Marokko op België zondag kwam het in Brussel en andere Belgische steden tot ongeregeldheden.

Donderdagavond is hier en daar wel het verkeer of het openbaar vervoer verstoord door de vele mensen die zich in de straat verzamelen. Er wordt ook vuurwerk afgestoken. De oproerpolitie was al voor de wedstrijd zichtbaar aanwezig om rellen te voorkomen.

Ook in Antwerpen is de Marokkaanse gemeenschap opnieuw massaal op straat gekomen om feest te vieren. De politie heeft uit voorzorg meerdere belangrijke straten afgesloten. Voorlopig zijn er geen grote incidenten gemeld.

Na de Marokkaanse overwinning tegen de Rode Duivels zondag gingen de Marokkaanse feestelijkheden ook in Antwerpen gepaard met relletjes en vandalisme. Ongeveer tien mensen werden toen gearresteerd voor het verstoren van de openbare orde.