Clicky


Keolis draagt concessie IJssel-Vecht over aan EBS en Hermes

Keolis draagt concessie IJssel-Vecht over aan EBS en Hermes
12-12-2022 11:07 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

DEVENTER - Op 11 december is het busvervoer in de regio IJssel-Vecht overgegaan van Keolis naar EBS. De regio Veluwe-Zuid wordt vanaf nu gereden door Hermes. Afgelopen periode nam het management van Keolis afscheid van de collega’s die zich jarenlang hebben ingezet voor de vervoerder. Vrijwel alle collega’s gaan over naar de nieuwe vervoerders.

Keolis reed in Overijssel en Gelderland sinds 2010. Hoewel Keolis het jammer vindt dat ze niet langer de vervoerder is in deze prachtige regio, draagt Keolis de grote elektrische busvloot in IJssel-Vecht van Europa met vertrouwen over aan EBS. Met deze bussen is in de afgelopen 2 jaar ruim 44 miljoen kilometer gereden. Ten opzichte van dieselbussen is 31.000 ton CO2 bespaard. Om er een beeld bij te krijgen: Dat is evenveel als 1,5 miljoen bomen in een jaar opnemen.

De afgelopen 2 jaar zijn voor Keolis enorm leerzaam geweest. IJssel-Vecht is en blijft een uniek contract met een bijzonder indrukwekkende implementatie en operatie En ook in de 10 jaar daarvoor hebben we bijzondere mijlpalen in deze regio bereikt. Denk aan de allereerste waterstofbus in Nederland, de introductie van het deelfietssysteem KeoBike en de invoering van flexstops, waarbij reizigers buiten de reguliere haltes kunnen opstappen. Mede hierdoor konden we steeds rekenen op een hoge tevredenheid bij onze opdrachtgevers en onze reizigers. Die opgedane kennis zet Keolis in bij toekomstige aanbestedingen en wereldwijd binnen de Keolis Group.

Keolis wenst alle collega’s die zich jarenlang in deze regio hebben ingezet heel veel succes en werkplezier toe bij hun nieuwe werkgever. Ook bedankt de vervoerder alle reizigers voor de gemaakte kilometers en het vertrouwen. Tegelijkertijd bedankt Keolis de opdrachtgevers, provincie Overijssel en Gelderland, voor de jarenlange prettige samenwerking. In de regio’s Utrecht, Twente, Almere en op de treintrajecten Zutphen-Hengelo-Oldenzaal, Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen blijft Keolis zich inzetten voor veilig, duurzaam en betrouwbaar openbaar vervoer.