Clicky


Drugslab aangetroffen in bedrijfspand in Eindhoven

Drugslab aangetroffen in bedrijfspand in Eindhoven
14-12-2022 14:28 | Misdaad | auteur Redactie

EINDHOVEN - In een bedrijfspand aan de Hooge Zijde in Eindhoven is dinsdagmiddag een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen, meldt de politie woensdag.

In het kader van een drugscontrole werden dinsdagmiddag diverse panden bezocht in Eindhoven. In het pand aan de Hooge Zijde vonden de collega’s in een afgesloten ruimte een drugslab. Daarop werd direct een groot onderzoek gestart.

Daarbij worden we ondersteund door de specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO). Zij doen onderzoek naar de chemicaliën die zijn aangetroffen en zorgen dat het drugslab op een veilige manier wordt ontmanteld en ontruimd. Daarmee werd dinsdagavond al een begin gemaakt, maar we zijn er vermoedelijk tot het einde van woensdagmiddag mee bezig. Gedurende de nachtelijke uren werd het pand bewaakt.

In het drugslab werd vermoedelijk ook eindproduct geproduceerd. In het belang van het onderzoek willen we op dit moment niet specifieker zijn over welke synthetische drugs er precies werden gemaakt. In totaal werden enkele duizenden liters chemicaliën aangetroffen. Deze zijn onderzocht en worden verder afgevoerd en op een veilige manier verwerkt. Hetzelfde geldt uiteraard voor de materialen waarin de drugs geproduceerd werden.

Dinsdagavond werden al twee verdachten aangehouden. Een 58-jarige man uit Bladel werd aangehouden in het bedrijfspand. Later op de avond werd na verder onderzoek een 41-jarige man aangehouden bij zijn woning in Eindhoven. Beiden zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab. Het onderzoek gaat uiteraard ook na de ontmanteling van het drugslab verder.