Clicky


800 toeristen zitten vast bij Machu Picchu

800 toeristen zitten vast bij Machu Picchu
15-12-2022 11:29 | Buitenland | auteur ANP/AFP

PERU - Als gevolg van de protesten in Peru zitten honderden buitenlandse toeristen vast bij de bekendste trekpleister van het Zuid-Amerikaanse land. De treinverbinding tussen Machu Picchu en de rest van het land ligt sinds dinsdag plat. De 110 kilometer lange spoorlijn is de enige verbinding tussen de Inca-stad en de stad Cusco, die de uitvalsbasis is voor de site.

Elke dag komen honderden mensen te voet aan bij Machu Picchu na een populaire trektocht naar de oude stad, om dan van daar met de trein naar Cusco te reizen. Ook is het normaal gesproken mogelijk naar Machu Picchu te gaan met de trein.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt Nederlanders intussen aan om voorlopig niet meer naar Peru te reizen. De situatie in er volgens het ministerie "zeer onvoorspelbaar". Het reisadvies gaat van geel naar oranje.

De onrust in het land ontstond nadat de president Pedro Castillo werd afgezet omdat hij het parlement probeerde te ontbinden in een poging een afzettingsprocedure te voorkomen. Castillo's opvolger Dina Boluarte heeft de noodtoestand uitgeroepen in de hoop dat de kalmte in het land kan terugkeren.