Clicky


Bagageafhandelaars Heathrow blazen staking op vrijdag af

Bagageafhandelaars Heathrow blazen staking op vrijdag af
15-12-2022 20:29 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Bagageafhandelaars op de Londense luchthaven Heathrow hebben een driedaagse staking die vrijdag zou beginnen afgeblazen. Volgens de vakbond Unite heeft werkgever Menzies een verbeterd loonvoorstel gedaan en wordt uit goede wil daarom afgezien van de staking. Een staking die staat gepland tijdens de jaarwisseling is nog niet afgeblazen.

Unite zegt dat bagage- en vrachtafhandelaar Menzies in staat zou zijn om een verbeterd voorstel te doen en dat heeft het dan ook gedaan. Menzies zegt te hopen dat het voorstel wordt geaccepteerd en dat de werkzaamheden tijdens de drukke feestdagenperiode zonder verstoringen kunnen worden uitgevoerd. Een staking die op 29 december moet beginnen en duurt tot 1 januari hangt af van de uitkomst van de stemming over het nieuwe bod, aldus Unite.

Het Verenigd Koninkrijk kampt met een golf van stakingen om hogere lonen af te dwingen vanwege de hoge inflatie. Zo gaan ook medewerkers van de grenspolitie op Heathrow en andere Britse luchthavens staken, net als de verkeerspolitie in delen van het land. Ook onder meer postbezorgers, spoormedewerkers en verplegers hebben het werk neergelegd.