Clicky


KSD Software lanceert nieuw softwareplatform Global Customs & Transport

KSD Software lanceert nieuw softwareplatform Global Customs & Transport
18-10-2012 09:45 | Software | auteur de redactie
Afgelopen donderdag 11 oktober lanceerde KSD Software tijdens het Douane Congres het nieuwe softwareplatform Global Customs & Transport. Het nieuwe platform biedt ondersteuning aan alle douane- en transportprocessen binnen organisaties.

KSD Software is gespecialiseerd in douanesoftware, maar biedt ook software ter ondersteuning van transport. Deze software is nu gebundeld in één systeem. Daar is een aantal nieuwe functionaliteiten aan toegevoegd. Deze combinatie schept een nieuw platform dat alle douaneprocessen afhandelt en het tegelijkertijd transportprocessen supporteert. Global Customs & Transport bestaat uit twee versies; een uitgebreide Client Suite en een Web Express.

Voor ieder douaneproces is er een module in Global Customs & Transport beschikbaar. De software bevat altijd de laatste douanecodelijsten, zoals gebruikerstarieven of douanewisselkoersen. Externe vervoerders worden aangestuurd in het transportgedeelte. Het is daarbij eenvoudig om vervoerdersdocumenten snel te printen en zendingen te volgen via Track & Trace. Transportopdrachten, bevestigingen en facturen staan in een helder overzicht naast elkaar. Global Customs & Transport beschikt ook over een expediteurspakket, gespecificeerd voor road, sea & air.

Er is een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan Global Customs & Transport.
- Via het reporting dashboard kunnen specifieke rapportages gemaakt worden. Het (zie afbeelding) dashboard view is een voorbeeld van een rapportage. Constante updates zorgen ervoor dat rapportages snel opgevraagd en geprint worden.



- Er zitten standaard declaratie templates in, maar er kunnen ook eigen templates gecreëerd worden. De gebruiker hoeft alleen de velden in te vullen die het template weergeeft.

- Via de simplified view, wordt een korte versie van een declaratie getoond en via de extended view wordt de uitgebreide versie getoond.

- De software heeft een Microsoft Office look en feel. Veel gebruikers zijn bekend met Microsoft Office en wennen daardoor snel aan het gebruik van de nieuwe software.

- Er zit een uitgebreide error log in. Deze geeft weer welk veld verkeerd is ingevuld en via het log kan de gebruiker naar het desbetreffende veld springen en de fout te herstellen. Dit voorkomt het doen van een foutieve aangifte.

De Web Express bevat alle basisfunctionaliteiten. De Client Suite is uitgebreider en heeft settings die naar voorkeur ingesteld kunnen worden. De set-up van Global Customs & Transport is flexibel en kan bijvoorbeeld inhouse geïnstalleerd, gehost of via het internet aangeboden worden.

In 2013 start de Douane met AGS import van het nieuwe AanGifte Systeem. Dit betekent dat het oude Sagitta import komt te vervallen en er alleen via AGS import aangifte gedaan kan worden. KSD Software heeft een AGS import module in Global Customs & Transport ontwikkeld en zorgt ervoor dat organisaties gewoon hun aangifte kunnen doen. De Web Express van Global Customs & Transport kan makkelijk aangesloten worden, waardoor organisaties snel van start kunnen met AGS import. Meer informatie over Global Customs & Transport kan opgevraagd worden bij KSD Software.