Clicky


Veel rook en verkeershinder door grote brand bij Dutch Plantin, N605 deels afgesloten

Veel rook en verkeershinder door grote brand bij Dutch Plantin, N605 deels afgesloten [+foto's]
18-12-2022 10:14 | Brand | auteur ANP

BOEKEL - Bij een bedrijf in Boekel (Noord-Brabant) woedt een grote brand. Volgens de brandweer komt er veel rook vrij en leidt de brand tot verkeershinder op de N605. Daardoor is een deel van de provinciale weg afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid, meldt de veiligheidsregio Brabant-Noord.

De brand is bij Dutch Plantin, producent van kokos als grondstof, op industrieterrein de Vlonder. De brandweer is met veel materieel ter plaatse. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren vanwege de rook te sluiten. Hierover is ook een NL-alert verstuurd.

De brandweer verwacht dat het blussen nog wel de hele dag duurt en het nablussen mogelijk nog dagen. Doordat de dakconstructie niet meer betrouwbaar is, kan er alleen van buitenaf worden geblust. Dat is minder effectief, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio, waardoor het langer zal duren.

Het vuur brak rond 00.30 uur - vermoedelijk door broei - uit in de loods, waar volgens de woordvoerder zeker 10.000 ton kokos ligt opgeslagen. Het pand staat volgens hem voor een "behoorlijk deel" in brand. De brandweer heeft geen gevaarlijke stoffen gemeten. Niemand raakte gewond.

Het bedrijf werd in 2017 ook al getroffen door een brand.