Clicky


Ministers in Den Haag zitten er warmpjes bij

Ministers in Den Haag zitten er warmpjes bij

DEN HAAG - Het gehamer vanuit Den Haag op het besparen van energie, onder meer met de campagne onder de naam ’Zet ook de knop om’, zorgt in gebouwen van de overheid zelf nog niet voor een behoorlijke temperatuurdaling. Dat concludeert De Telegraaf.

In de Tweede Kamer was het de afgelopen winterweek ruim 21 graden, zo blijkt uit metingen van de krant. Ook in het ministerie van Algemene Zaken - waar premier Rutte en zijn ambtenaren werken - werd een temperatuur van 20,9 graden gemeten.

Een woordvoerder van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) - dat veel overheidsgebouwen beheert - laat weten dat de Tweede Kamer en het pand van Algemene Zaken niet meedoen aan de energiebesparingscampagne, omdat het officieel geen Rijkskantoren zijn.

Bovendien is het technisch ingewikkeld om de temperatuur te verlagen, stelt de woordvoerder. Algemene Zaken is nu nog gevestigd aan het Binnenhof in een oud, monumentaal pand.

Het tijdelijke pand van de Tweede Kamer in Den Haag wordt verwarmd via een zogenoemde Warmte Koude Opslag. Al in april heeft de leiding van het parlement aan het RVB gevraagd om de temperatuur met één graad te verlagen, maar dat is nog niet gelukt.