Clicky


Mannen na tip getuige aangehouden voor dumpen drugsafval in Dorst

Mannen na tip getuige aangehouden voor dumpen drugsafval in Dorst
20-12-2022 10:40 | Misdaad | auteur Redactie

DORST - De politie heeft maandagavond twee verdachten opgepakt voor het plegen van een ernstig milieudelict. Na het dumpen van een vat drugsafval is er meer dan 500 liter in de natuur gelekt. 

Maandagavond rond 23.20 uur kreeg het operationeel centrum een melding van een getuige die op de Leijweg, in het buitengebied van Dorst, iets verdachts ziet. Vanuit een busje werd een duizend liter vat gedumpt, het busje reed weg maar de getuige heeft het kenteken onthouden en belde de politie.

Ter plaatse bleek dat het vat lek was en dat er mogelijk een zeer schadelijke stof uitstroomde. De brandweer kwam ter plaatse en kon het vat weer dicht maken maar de ramp voor het milieu was al geschiedt. Meer dan 500 liter van het afval was al in de grond en in de sloot gelopen. De gemeente, eigenaar van de grond, heeft direct bedrijven ingeschakeld om verdere schade aan het milieu te beperken.

Via het kenteken kwamen de Intelligence specialisten van de politie op twee namen van verdachten. Twee mannen uit Wernhout van 29 en 68 jaar oud zijn in de loop van de nacht aangehouden. Het busje is in beslag genomen, meldt de politie.