Clicky


KLM onderzoekt 'ernstig grensoverschrijdend gedrag' oud-piloot

KLM onderzoekt 'ernstig grensoverschrijdend gedrag' oud-piloot
20-12-2022 13:51 | Incidenten | auteur ANP

SCHIPHOL - De KLM is een onderzoek gestart naar meldingen van "ernstig grensoverschrijdend gedrag" door een oud-medewerker die werkzaam was als piloot. Volgens de luchtvaartmaatschappij hebben meerdere piloten hier melding van gemaakt.

"KLM benadrukt dat grensoverschrijdend gedrag onacceptabel is en roept medewerkers op zich altijd te melden als zij hiermee te maken hebben (gehad). KLM heeft met ontzetting kennisgenomen van de meldingen", aldus het concern.

De KLM zegt onderzoek te hebben laten doen door een extern deskundig onderzoeksbureau. "De eerste terugkoppelingen uit dit onderzoek geven aanleiding om verder te onderzoeken of er meer vergelijkbare zaken van (ernstig) grensoverschrijdend gedrag zouden kunnen zijn in de organisatie."

De luchtvaartmaatschappij wil "de onderste steen boven hebben" en heeft daarom inmiddels een uitvraag gedaan bij medewerkers van Flight Operations (cockpit crew), Inflight Services (cabin crew) en KLM Cityhopper (cockpit en cabin crew). De KLM wacht de resultaten van het onderzoek af en kijkt daarna of er verdere stappen moeten worden ondernomen. "KLM onderhoudt contact met alle melders en ondersteunt hen op alle mogelijke wijzen", aldus de maatschappij.