Clicky


Nederlanders volgens media in Colombia omgekomen door drankje

Nederlanders volgens media in Colombia omgekomen door drankje
20-12-2022 14:55 | Buitenland | auteur ANP

CARTAGENA - Twee Nederlanders zijn volgens Colombiaanse media in augustus omgekomen na het drinken van een geestverruimend drankje. Het gaat om een 31-jarige man en een 29-jarige vrouw die eind augustus in de stad Cartagena overleden. In augustus werd gedacht dat de doodsoorzaak voedselvergiftiging was.

De Colombiaanse politie zegt tegen lokale media dat er medische complicaties zijn ontstaan na het innemen van het drankje. "Iedere persoon reageert anders op dit soort drankjes. Dit wordt in sommige delen van het land gebruikt ter ontspanning." De politiebaas denkt dat de twee Nederlanders het middel in hebben genomen in Medellín of Santa Marta. Ze kregen de complicaties na aankomst in Cartagena.

Volgens de politie kregen de twee Nederlanders medische hulp in de ochtend, waarna het ambulancepersoneel weer vertrok. In de avond verergerden de klachten zich, waarna de hoteleigenaar besloot weer de ambulance te bellen, uiteindelijk overleden de twee uren na elkaar in het ziekenhuis.

Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken laat weten bekend zijn met de berichten in de media, maar heeft zelf geen berichten over de doodsoorzaak ontvangen. "Hier gaan de lokale autoriteiten over", aldus de woordvoerder.