Clicky


Scania Belgium sluit vestigingen Brugge en Mechelen

Scania Belgium sluit vestigingen Brugge en Mechelen
07-11-2012 11:29 | Scania | auteur de redactie
Scania Belgium heeft de intentie de economische activiteiten van de vestigingen te Brugge en Mechelen te verplaatsen naar nabijgelegen werkplaatsen en fors te investeren in Huizingen en Torhout. Met de concentratie van de activiteiten stelt men zich tot doel het huidige hoge serviceniveau ook voor de toekomst te kunnen garanderen.

Enerzijds voorziet Scania dat het aantal trucks in het vrachtwagenpark in het algemeen structureel niet zal toenemen in de komende jaren in België. Anderzijds heeft de huidige moderne Scania truck of bus steeds minder en korter onderhoud nodig. Nieuwe (toekomstige) technologieën maken 'remote' servicemogelijkheden steeds actueler. Scania Belgium neemt nu hiervoor alvast de nodige stappen om zich op deze toekomst voor te bereiden.

Scania heeft de intentie om de economische activiteiten van de vestigingen Scania Brugge en Scania Mechelen te verplaatsen naar respectievelijk de werkplaatsen Scania Torhout en Neder-Over-Heembeek. Synchroon met de werkzaamheden zullen ook alle betrokken medewerkers meeverhuizen naar de nieuwe locaties.

Met de klanten vindt overleg plaats om de overgang met de minste hinder te laten plaatsvinden.

In Huizingen is Scania Belgium gestart met de bouw van een volledig nieuwe werkplaats op de huidige locatie. Scania klanten kunnen in tussentijd terecht in een tijdelijke locatie dichtbij de hun vertrouwde werkplaats. De nieuwbouw zal, naar verwachting, rond de zomer 2013 klaar zijn, waarna de klanten in Huizingen op de bestaande locatie in een splinternieuw moderne werkplaats geholpen worden. Bij Scania Torhout vindt thans een grondige renovatie plaats om de werkplaats en de burelen voor de komende jaren te moderniseren volgens de huidige en toekomstige maatstaven voor wat betreft arbeidsomstandigheden en milieuwetgeving.

Het Scania dealernetwerk in België heeft met zijn uniforme uitstraling en centrale systemen van oudsher een sterke positie. Men heeft de ambitie deze sterke positie ook voor de toekomst te kunnen waarborgen en zal daarom voortdurend blijven investeren in het dealernetwerk.