Clicky


Scania 'Green and Mean' op Carrosserie Vakdagen Venray

Scania 'Green and Mean' op Carrosserie Vakdagen Venray
12-11-2012 09:42 | Scania | auteur de redactie
Op de Carrosserie Vakdagen Venray, van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 november, zal Scania in het teken staan van de volledige 9-liter en 13-liter Euro 6 motorenrange die nu al leverbaar is. Er zal behalve een motorblok ook een groene krachtpatser op de stand staan die niet te missen is.

Verder zal veel aandacht worden besteed aan het brede aanbod ondersteunende diensten, met de nadruk op Trailer Services, Fleet Management systems (Scania Communicator), Driver Academy (Training), Ecolution en Fleetconsultancy by Scania. Hiermee wil Scania de transporteur graag bijstaan om de juiste keuze te maken en is er met deze producten en dienstencombinatie een unieke meerwaarde om gezamenlijk te komen tot een hogere rendabiliteit.

Scania Euro 6: Green and Mean
Dat de Scania Euro 6 'green' is blijkt wel uit de gestelde normen. In vergelijking met Euro 5 is er een reductie in NOx tot 80% en een reductie van het aantal roetdeeltjes met circa 99%. Maar dat de Scania Euro 6 ook 'mean' is, oftewel ook uitstekend presteert in de harde dagelijkse praktijk, blijkt uit de grote tevredenheid van vele transporteurs in Nederland en diverse perstesten die glansrijk zijn doorstaan.



Inmiddels rijden er al een flink aantal Scania Euro 6 voertuigen op de wegen en het brandstof- en AdBlue verbruik zijn zeer gunstig. Een extra reden dus om nu al de stap te nemen naar deze strenge milieunorm, naast het vooruitstrevende imago, nieuwe toetredingsnormen zoals bij de Maasvlakte en de financiële stimulans die op dit moment beschikbaar is.

Alhoewel de Euro 6 norm vol in de belangstelling staat, levert Scania ook de breedste range Euro 5 en EEV motoren ooit, waar de transporteur nog jaren mee vooruit kan, desgewenst met SCR of EGR, naast de alternatieve brandstoffen en onovertroffen V8 motoren.

Innovatie op het gebied van ondersteunende diensten
Ook op het gebied van ondersteunende diensten heeft Scania niet stil gestaan. Met Scania Trailer Services kan de transporteur bij alle vestigingen terecht voor reparatie en onderhoud aan trailers, koelmachines en laadkleppen. Met Scania Driver Training kan de chauffeur de benodigde uren behalen voor de code-95 en Fleet Consultancy biedt een verdergaande stap in coaching van het bedrijf. Daarbij is er een unieke driver follow-up en een uitdagende game om te zorgen voor een blijvende gedragsverandering op het gebied van chauffeursvaardigheden, een lager brandstofverbruik en lagere total cost of ownership.

Onder de paraplu van Ecolution by Scania wordt de beste product-service combinatie aangeboden op het gebied van verlaging van het brandstofverbruik en CO2 uitstoot. Daarbij worden harde doelen geformuleerd met de commitment om deze doelen ook daadwerkelijk te realiseren.



Partsline
Ook Partsline, specialist op het gebied van truck- en trailer onderdelen en service, zal aanwezig zijn op de Vakdagen in Venray. Direct naast de Scania stand kunnen bezoekers ervaren wat 'orgineel' bij Partsline betekent en wat de grote voordelen voor de transporteur en zelfreparerende werkplaatsen zijn. Partsline Nederland is nu 5 jaar actief op het gebied van levering van onderdelen met ondersteuning van technische informatie. Het gegeven dat alle Partsline vertegenwoordigers een technische achtergrond hebben is voor menig klant een welkome aanvulling op de leveranties van de onderdelen. Met de beschikking over werkplaatsen waar in nood gevallen ook montage werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden is het leveringspakket compleet.