Clicky


Na twee jaar 'corona-stop' helpt Duitse politie internationale vrachtwagenchauffeurs de feestdagen weer door

Na twee jaar 'corona-stop' helpt Duitse politie internationale vrachtwagenchauffeurs de feestdagen weer door [+foto's]
26-12-2022 08:28 | Buitenland | auteur Redactie

SITTENSEN - Kerstmis is een tijd waarin iedereen thuis zou moeten zijn om het te vieren met familie en vrienden. Helaas is dit niet voor iedere internationaal vrachtwagenchauffeur mogelijk. Ook dit jaar staan veel chauffeurs weer met hun voertuigen op de verschillende parkeerplaatsen en moeten de feestdagen in de cabine doorbrengen.

Onder andere de politie van het Duitse Lüneburg ging samen met DocStop deze chauffeurs een hart onder de riem steken.

Samen met de kerstman en vrijwilligers was het team onderweg langs de Duitse A1. Aan de chauffeurs werden cadeauzakjes met kerstlekkernijen en kleine cadeautjes uitgedeeld, aangeboden door de DocStop eV-vereniging.

De chauffeurs waren erg blij toen de kerstman op het raam klopte en hen een cadeautje overhandigde. Na het ontvangen van de cadeaus en een paar lieve woorden waren veel chauffeurs erg ontroerd en hebben er een paar tranen gevloeid.

Naast veel chauffeurs uit Oost-Europa werden ook chauffeurs uit Spanje, Portugal en Duitsland aangetroffen.

De vereniging DocStop eV is een vrijwilligersorganisatie die zich onvermoeibaar inzet voor de gezondheid van beroepschauffeurs onderweg. Al vele jaren zijn vrijwilligers met Kerstmis op pad in heel Duitsland en bezorgen "gestrande" chauffeurs een klein momentje van vreugde. Ook dit jaar steunde de onder meer de politie van de PD Lüneburg deze campagne.