Clicky


Politie wil vuurwerkverbod als jaarwisseling onrustig verloopt

Politie wil vuurwerkverbod als jaarwisseling onrustig verloopt
27-12-2022 10:45 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Als het afsteken van vuurwerk deze jaarwisseling leidt tot "veel letsel, ellende en schade", zal de politie blijven aandringen op een landelijk vuurwerkverbod. "Daar zullen we ons bij de politiek hard voor maken", aldus Peije de Meij, coördinator jaarwisseling bij de politie. De Meij ziet deze oud en nieuw dan ook als "de ultieme test".

De afgelopen twee jaar gold vanwege corona een algeheel vuurwerkverbod. Dit leidde tot minder aanhoudingen en incidenten. "Wat de politie betreft is komend oud en nieuw een succes als die daling verder doorzet."

In de aanloop naar de jaarwisseling heeft de politie extra aandacht voor zwaar illegaal vuurwerk. Zo werd recent nog 600.000 kilo bestemd voor de Nederlandse markt in beslag genomen.

Ondanks de personeelstekorten zegt de politie tijdens de jaarwisseling genoeg mensen op te been te brengen. Ook worden waar dat kan drones ingezet om relschoppers te volgen. Wel zijn er zorgen over de kracht van het vuurwerk en hulpverleners die daarmee bekogeld worden. "We willen graag dat iedereen na de dienst weer heelhuids thuiskomt."