Clicky


AFAS Software en Transsmart optimaliseren transportlogistiek

AFAS Software en Transsmart optimaliseren transportlogistiek
06-12-2012 13:30 | Software | auteur de redactie
AFAS Software heeft, samen met transportplatform Transsmart, een mijlpaal bereikt in de logistieke sector. Onlangs werd de tweemiljoenste zending aangemaakt op het Transsmart-platform, die gekoppeld is aan de software van AFAS. Transsmart is één van de partners uit het AFAS Partnernetwerk en samen richten de bedrijven zich op het optimaliseren van expeditie- en transportprocessen in de logistieke sector. Technautic, het bedrijf dat de tweemiljoenste zending boekte met vervoerder DHL Europlus, koos voor deze gecombineerde oplossing om meer grip te krijgen op het vervoersproces van bestelde artikelen.

Technautic levert alles aan watersportwinkels en scheepswerven wat er op en aan een schip zit, zoals boilers, buitenboordmotoren, fishfinders, lampen en plotters. De groothandel levert zo’n 15.000 artikelen uit voorraad vanuit het magazijn in Wormerveer aan klanten in de Benelux en Duitsland.

"De redenen dat wij voor AFAS Software hebben gekozen zijn met name de eenvoud en de snelheid van het pakket. Het oude systeem kon ons niet meer bijbenen en daarom werden we gedwongen op zoek te gaan naar een toekomstbestendige oplossing", vertelt magazijnchef Edwin Kroon van Technautic.

"We hebben het warehouse management systeem BOXwise van AFAS Partner Trancon en de transportmodule van Transsmart gekoppeld aan AFAS Profit. De systemen corresponderen heel goed met elkaar; de koppelingen werken als één systeem. Tegelijkertijd hebben we ons magazijn omgegooid en processen geoptimaliseerd. Vroeger kwam het wel eens voor dat een klant zes pakketjes kreeg voor één en dezelfde bestelling. Onze nieuwe aanpak bespaart veel tijd en geld. Ook het aantal zendingen is aanzienlijk afgenomen. Het is een enorme verbetering en we kunnen zo zelfs besparen op personeelskosten."

Met de logistieke oplossing van AFAS Software en Transsmart kan het transport naar de klant niet meer mis gaan volgens Kroon. “Het hele vervoer van magazijn tot aan de voordeur van de klant is geregeld zodra we bij verzending voor de optie 'Transsmart' kiezen. De systemen zijn zo gebruiksvriendelijk dat we veel minder fouten maken. We kunnen bovendien met één klik op de link zien waar een pakje zich bevindt. Ons hele logistieke proces is nu overzichtelijk, transparant en efficiënt.”

Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software: "Met ons partnernetwerk kunnen we ervoor zorgen dat we ook in hele specifieke marktsegmenten, zoals de logistieke sector, bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren. Met de koppeling tussen Profit en de transporttoepassing van Transsmart bieden we bedrijven in de logistieke- en transportbranche een geïntegreerde totaaloplossing."