Clicky


Scania start Euro 6 zuinigheidscampagne Green & Mean

Scania start Euro 6 zuinigheidscampagne Green & Mean
06-12-2012 17:14 | Scania | auteur de redactie
Komende week start de Scania Euro 6 'Green & Mean' Experience. Gedurende een periode van een half jaar zullen er in de Benelux een vijftigtal demovoertuigen beschikbaar zijn met 440 en 480 pk Euro 6 motoren en in Highline en Topline varianten. Alle voertuigen zijn voorzien van Fleet Management systemen om de transporteur na de testrit gedetailleerd feedback te geven.

Scania wil hiermee nog meer transporteurs kennis laten maken met de schoonste technologie ter wereld en het laagste brandstofverbruik met een Euro 6 motor in de branche. En daarmee wordt niet gedoeld op laboratoriumtesten, maar de harde dagelijkse praktijk. Vanaf nu kunnen bedrijven bij de lokale dealer terecht om zich te laten overtuigen hoe zuinig de Scania Euro 6 in hun praktijk presteert.



Behalve dat de demovoertuigen zijn voorzien van de Euro 6 motor en de nieuwste communicatiemiddelen, zijn ze ook uitgevoerd volgens optimale specificatie genaamd Ecolution by Scania. Dit houdt onder andere in dat ze zijn voorzien van Scania Active Prediction - het geavanceerde cruise control systeem dat met behulp van de GPS de topografie van de route 'voorspelt' en zo nog zuiniger rijdt -, een GRS905R versnellingsbak met Scania Opticruise en Retarder, Scania Driver Support en de juiste aerodynamica met spoilers plus spoilerverlengers.

Dit alles uiteraard met het bijbehorende (preventieve) onderhoud en training om het voertuig ook het optimale rendement te laten behouden. Hiermee kan de transporteur de totale kosten aanzienlijk verlagen, CO2-emissies verminderen en de verkeersveiligheid verhogen.



Scania Euro 6: Green & Mean
Dat de Scania Euro 6 'Green' is blijkt wel uit de gestelde normen. In vergelijking met Euro 5 is er een reductie in NOx tot 80% en een reductie van het aantal roetdeeltjes met circa 99%. Maar dat de Scania Euro 6 ook ‘Mean’ is, oftewel uitgekiend en uitstekend presteert in de harde dagelijkse praktijk, blijkt wel uit de grote tevredenheid van vele transporteurs en diverse perstesten die glansrijk zijn doorstaan. Scania is de enige truckimporteur die Euro 6 voertuigen aan Nederlandse en Belgische journalisten ter beschikking heeft gesteld, met zeer positieve kritieken tot gevolg. Bovendien rijden er inmiddels een flink aantal Scania Euro 6 voertuigen op de wegen en het brandstof- en AdBlue verbruik zijn gemiddeld gezien aanzienlijk lager dan dezelfde Euro 5 variant.

Voor transporteurs een extra reden dus om nu al de stap te nemen naar deze strenge milieunorm, naast het vooruitstrevende imago, toekomstig MAUT-voordeel, nieuwe toetredingsnormen zoals bij de Maasvlakte en de financiële stimulans van 4.500 euro per voertuig die op dit moment beschikbaar is. Vanaf nu kunnen bedrijven bij de lokale dealer terecht om zich te laten overtuigen hoe zuinig de Scania Euro 6 in hun praktijk presteert.