Clicky


DKV Euro Service introduceert nieuwe tolcalculator

DKV Euro Service introduceert nieuwe tolcalculator
12-12-2012 09:39 | Software | auteur de redactie
NOORDWIJKERHOUT - DKV Euro Service, al ruim 75 jaar één van de meest toonaangevende serviceproviders op gebied van wegvervoer en logistiek, introduceert een nieuwe Europese tolcalculator voor tolberekening van vrachtwagens en personenauto’s.

Deze online tolcalculator neemt alle Europese tolsystemen mee in de berekening, inclusief de nieuwe Franse Ecotaxe, de heffing voor nationale wegen, vanaf het tweede kwartaal in 2013. De tolcalculator geeft daarnaast een uitgebreide berekening en analyse van de CO2 uitstoot.

Nadat het start- en eindpunt zijn ingevoerd identificeert de tolcalculator drie alternatieve routes en geeft vervolgens informatie over tolkosten, afstand en de voorspelde reistijd. De calculator neemt daarnaast specifieke kostenfactoren mee in de berekening, waaronder vaste kilometerheffing, vaste tijdsheffing, brandstofprijs en brandstofgebruik. Real-time verkeersinformatie is ook beschikbaar. De gebruiker kan tot zes bestemmingen per route invoeren, bijvoorbeeld om meerdere afleveradressen te voorzien.

Gebruik van de tolcalculator is kosteloos tot en met maart 2013 na online registratie: www.dkv-euroservice.com/Routebeschrijving

"Deze nieuwe, Europese tolcalculator is uniek in de markt", vertelt Gertjan Breij, managing director bij DKV Euro Service. "Planners kunnen nu de route optimaliseren, gebaseerd op specifieke voertuigeigenschappen, tolkosten en de goedkoopste lokale brandstofprijzen. Dit biedt een efficiënte routeplanning binnen Europa en significante kostenbesparingen."