Clicky


Scania neemt nieuw Benelux hoofdkantoor in Breda in gebruik

Scania neemt nieuw Benelux hoofdkantoor in Breda in gebruik
13-12-2012 09:52 | Scania | auteur de redactie
BREDA - Ruim vier jaar geleden vestigde het Benelux hoofdkantoor van Scania zich in Breda. De tijdelijke locatie aan de Stadionstraat is vanaf 12 december jongstleden officieel verruild voor een eigen pand aan het Spinveld, direct naast dagblad BN De Stem. Met dit pand heeft Scania de uitstraling die bij het merk hoort. Begin komend jaar worden ook de financierings- en verzekeringsunits in hetzelfde pand gehuisvest.

In het nieuwe pand is vanaf de tekentafel duurzaamheid ingebouwd. De WKO-installatie (warmte-koude-opslag) staat garant voor de verwarming en koeling van het pand. Bovendien wordt de duurzaamheidgraad extra onderstreept door het 'BREEAM'-label waarmee het gebouw is. Alle Scaniavestigingen ontvingen eerder al het certificaat 'Erkend Duurzaam'.



De officiële opening is aangegrepen om diverse goede doelen in het zonnetje te zetten. Elke medewerker van Scania spaart maandelijks een klein bedrag dat na enkele jaren ruim 15.000 euro heeft opgeleverd voor de organisaties Warchild, Kika, WNF, Stichting ALS en Make a Wish. De ondernemingsraad van Scania overhandigde de vertegenwoordigers van elk van deze goede doelen een cheque ter waarde van € 3.250,-.