Clicky


Van Loon tweede in tweede etappe Dakar Rally bij auto's

Van Loon tweede in tweede etappe Dakar Rally bij auto's
02-01-2023 15:25 | Auto | auteur ANP

ALULA - [update 17:05 uur] Autocoureur Erik van Loon heeft in de tweede etappe van de Dakar Rally net naast de overwinning gegrepen. Van Loon, die een plek in de top 5 van de woestijnrally als doelstelling heeft uitgesproken, kwam 14 seconden tekort voor de dagzege bij de auto's.

In de laatste kilometers tussen Sea Camp en Alula verloor Van Loon tijd op titelverdediger Nasser Al-Attiyah uit Qatar, die uiteindelijk als eerste eindigde. Carlos Sainz uit Spanje eindigde in zijn Audi op de derde plek. Sainz eindigde op 5 minuten van Al-Attiyah, maar blijft wel de leider in het klassement. Van Loon is door zijn tweede plek gestegen naar de dertiende plek.

"Ik had echt niet het gevoel dat het zo goed ging," meldde Van Loon na afloop op VanLoonracing.nl. "We hebben de hele dag in het stof gereden, dertig auto’s en buggy’s ingehaald. Door het stof miste ik een afslag en daar heb ik een minuut of drie mee verloren. Veertig kilometer voor de finish hadden we een leeglopende band, die hebben we gewisseld. Wij dachten dat we helemaal niet meededen vandaag en dan staan er gewoon tien cameraploegen op je te wachten in het bivak. Missen we dus net de dagzege, hoe gek kan het lopen in deze sport. Het voelt echt alsof ik van zero naar hero ben gegaan vandaag. Dit hadden we totaal niet verwacht."