Clicky


Nieuw management bij Renault Trucks

Nieuw management bij Renault Trucks
13-12-2012 13:29 | Renault | auteur de redactie
Renault Trucks kondigt de komst van Bruno Blin aan, benoemd tot President van Renault Trucks Commercial ter vervanging van Heinz-Jürgen Löw, die besloten heeft het bedrijf te verlaten. Bruno Blin zal op 1 januari 2013 aantreden.

Peter Karlsten, Executive Vice President Volvo Group Trucks, hoofd truck distributie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, onderstreept het volgende: "De reorganisatie bij Renault Trucks moet in een bredere context geplaatst worden. De gehele Volvo Groep wordt gereorganiseerd, inclusief alle vrachtwagenmerken. Het is de bedoeling elk merk in staat te stellen zijn volle potentieel tot uitdrukking te brengen. In juni lanceert Renault Trucks een volledig nieuw gamma en zal zo zijn marktpositie versterken. Zodra de nieuwe organisatie staat en het nieuwe gamma gelanceerd is, zal Renault Trucks nog sterker zijn dan ervoor."

"Bruno Blin is in 1999 bij het bedrijf aan de slag gegaan. Hij komt van de organisatie Group Trucks Technologie, waar hij sinds 2004 de wereldwijde aankoopafdeling geleid heeft. Hij heeft een stevige ervaring verworven in complexe, internationale omgevingen en heeft vele jaren in het buitenland gewoond. Hij bezit uitstekende leidersvaardigheden en heeft aangetoond dat hij grote veranderingen in internationale ondernemingen kan doorvoeren", aldus Peter Karlsten.

De afgelopen vijf jaar heeft de groep meer dan twee miljard euro in Renault Trucks geïnvesteerd. "Renault Trucks heeft enorm veel potentieel en het merk speelt een wezenlijke rol in onze groeistrategie", aldus Peter Karlsten.