Clicky


DFDS neemt McBurney Transport Group over

DFDS neemt McBurney Transport Group over
03-01-2023 11:18 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie

KOPENHAGEN/BALLYMENA - DFDS heeft donderdag 29 december 2022 een overeenkomst gesloten om de McBurney Transport Group met hoofdkantoor in Noord-Ierland over te nemen. Het bedrijf richt zich op het vervoeren van gekoelde en bulk goederen over de weg en per veerboot tussen het eiland Ierland en het Verenigd Koninkrijk. DFDS neemt McBurney over voor 1,2 miljard Deense Kronen, omgerekend rond de 161 miljoen euro. 

Het merendeel van de gekoelde goederen wordt vervoerd voor voedselproducenten en detailhandelaren die hoge betrouwbaarheid en efficiëntie vereisen. Warehousing, distributie en andere logistieke diensten worden ook geleverd.

De overname van McBurney Transport Group is in lijn met de strategische focus van DFDS op de koelketenlogistiek, overlapt met bestaande activiteiten in de regio en biedt mogelijkheden om verbinding te maken met andere delen van het pan-Europese transportnetwerk van DFDS.

“De overname van McBurney Transport Group vergroot de reikwijdte van ons klantenaanbod op het eiland Ierland en in het Verenigd Koninkrijk aanzienlijk, met name in de veerkrachtige voedingssector. Het brengt ook aanzienlijke schaalvergroting met zich mee voor onze bestaande activiteiten in de regio”, zegt Torben Carlsen, CEO van DFDS.

“Door onderdeel te worden van DFDS krijgen we toegang tot nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden. Ik ben er zeker van dat de bredere marktdekking, inclusief toegang tot het uitgebreide transportnetwerk van DFDS, onze vele langdurige klanten ten goede zal komen. Ik ben ervan overtuigd dat onze vele loyale en toegewijde medewerkers zich comfortabel en happy zullen voelen na deze transactie”, zegt Norman McBurney, OBE, oprichter van McBurney Transport Group.

McBurney heeft zijn hoofdkantoor in Ballymena, Noord-Ierland, en opereert vanuit acht verschillende locaties: drie in Noord-Ierland, één in Ierland, drie in Engeland en één in Schotland. In Liverpool exploiteert McBurney een vrieshuis met 25.000 pallets, dat het transport van koelketengoederen door het VK vergemakkelijkt.

Het bedrijf heeft meer dan 800 medewerkers en exploiteert ongeveer 400 vrachtwagens en 1.360 opleggers, waarvan 955 koelopleggers. 

McBurney wordt onderdeel van de business unit Cold Chain van de divisie Logistiek van DFDS. 

Afronding van de transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.