Clicky


10-jarige Ly Hao Nam zit na vier dagen nog steeds vast in Vietnamese schacht

10-jarige Ly Hao Nam zit na vier dagen nog steeds vast in Vietnamese schacht [+foto's]
03-01-2023 14:04 | Buitenland | auteur ANP

HANOI - Een 10-jarige jongen zit in Vietnam al sinds Oudejaarsdag vast in de 35 meter diepe schacht van een betonnen funderingspaal. Reddingswerkers hebben geprobeerd de constructie omhoog te tillen, maar omdat dat niet lukt hebben ze dinsdag hun reddingsstrategie aangepast, melden Vietnamese media.

De jongen, Ly Hao Nam genaamd, zit in een gat met een diameter van 25 centimeter. Reddingswerkers hopen hem nu te bereiken door daar een bredere stalen pijp omheen te plaatsen en vervolgens het modder tussen de twee constructies te verwijderen. Daarna wordt opnieuw geprobeerd om de betonnen paal omhoog te trekken.

Het is niet duidelijk of de jongen nog leeft en waar in de schacht hij precies zit. Het ongeluk vond zaterdagochtend plaats op een bouwplaats in de Mekongdelta. Hij riep vlak daarna om hulp, maar sindsdien is niets meer van hem vernomen. Reddingswerkers hebben zuurstof in de schacht gepompt in de hoop om het kind in leven te houden.

Bij de reddingsactie zijn honderden personen betrokken, ook militairen. Omdat de schacht smal is, kunnen zij niet via het gat naar beneden om de jongen eruit te halen. Het is ook niet mogelijk om een touw naar beneden te gooien, want de jongen heeft geen ruimte om die om zijn middel te binden.