Clicky


Vrachtwagen volledig uitgebrand op Duitse A7

Vrachtwagen volledig uitgebrand op Duitse A7 [+foto's]
03-01-2023 15:05 | Brand | auteur Redactie

HANN. MÜNDEN - Vermoedelijk door een technisch defect is dinsdagochtend rond 02.15 uur op de Duitse A7 tussen AS Hann. Münden-Hedemünden (district Goettingen) en de Werratal-brug een vrachtwagen tijdens het rijden in brand gevlogen.

De 38-jarige chauffeur stuurde zijn vrachtwagen onmiddellijk de vluchtstrook op en wist zich in veiligheid te brengen. Het voertuig brandde daarna volledig uit.

Verschillende lokale vrijwillige brandweerkorpsen werden met 40 brandweerlieden ingezet om het vuur te bestrijden. Voor de duur van de omvangrijke bluswerkzaamheden moest de A7 richting Kassel tot circa 06.55 uur volledig worden afgesloten en in de tegenovergestelde richting (Hannover) tot circa 04.45 uur. Hierdoor vormde zich een file van zo'n drie kilometer lengte richting Hannover.

De rijstrook richting Hannover is nu weer vrij. In de richting van Kassel wordt het verkeer over één rijstrook geleid tot de uitgebreide reddingswerkzaamheden zijn voltooid en de rijbaan is schoongemaakt. Hoe lang dit nodig zal zijn, is niet bekend. Weggebruikers die in de richting van Kassel rijden, moeten voorbereid blijven op vertragingen, ook op de omleidingsroutes.