Clicky


Politie-onderzoek naar ontsporing trein Limburg gestopt

Politie-onderzoek naar ontsporing trein Limburg gestopt
03-01-2023 16:49 | Ongevallen | auteur ANP

LEVEROY - Het strafrechtelijk onderzoek naar de ontsporing van een intercity bij het Limburgse dorp Leveroy eind september is gestopt. Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie bevestigt dinsdag een bericht van regionale media over het besluit van 28 december.

De intercity ontspoorde in de nacht van 24 op 25 september bij de Wessemerdijk ter hoogte van het dorp in het noorden van Limburg, vermoedelijk door een aanrijding met een los stuk spoorstaaf. Volgens de politie heeft het onderzoek geen zicht op een of meerdere verdachten opgeleverd. Daarom is het in overleg met het Openbaar Ministerie gestopt.

"Er zijn op dit moment geen aanknopingspunten om verder te onderzoeken", volgens de woordvoerder. "Mocht er nieuwe informatie binnenkomen dan kan het weer heropend worden."

ProRail laat weten dat echt duidelijk moet worden wat er gebeurd is en wie er bij betrokken waren, daarom steunt het bedrijf de oproep van de politie aan getuigen om zich te melden. "Wij hopen dat mensen die hier iets van weten, of daders met berouw zich willen melden, dat is van belang", volgens een woordvoerder. "Het is een groot incident met een grote impact."

Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Vanwege de ontsporing lag het treinverkeer tussen Weert en Roermond urenlang plat. Volgens ProRail wordt er nog wel onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.