Clicky


Lentenaar veroordeeld na mishandeling vader

Lentenaar veroordeeld na mishandeling vader
06-01-2023 14:54 | Misdaad | auteur Redactie

ARNHEM - De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Lent tot een taakstraf van 60 uur, waarvan 30 uur voorwaardelijk. De man mishandelde zijn vader door hem meerdere keren met zijn vuisten in het gezicht te slaan. 

De man woonde bij zijn vader in Wijchen. Tijdens een ruzie in maart 2022 sloeg de man zijn vader meerdere keren met zijn vuisten in het gezicht. Zijn vader raakte daarbij gewond en heeft  meerdere zwellingen op verschillende plekken op het hoofd en een hersenkneuzing.

De man ontkent dat hij zijn vader tijdens de ruzie sloeg. Volgens hem gaf hij zijn vader alleen, uit zelfverdediging, een duw. De rechtbank gelooft dit niet, omdat de verwondingen van de vader niet passen bij de verklaring van de man.

Er zijn indicaties dat de man leidt aan psychoses, maar hij weigerde mee te werken aan psychiatrisch onderzoek. De reclassering adviseert om geen bijzondere voorwaarden op te leggen, omdat de man zich niet door de reclassering wil laten begeleiden en zich ook niet wil laten behandelen.

Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank rekening met het feit dat de man eerder is veroordeeld, maar ook dat deze veroordelingen al van langere tijd geleden zijn. De rechtbank kijkt ook naar de straffen die in soortgelijke zaken is opgelegd. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Aan het voorwaardelijke deel van de straf verbindt de rechtbank een proeftijd van twee jaar.