Clicky


Ook personeelstekort bij Deutsche Bahn: 25.000 vacatures

Ook personeelstekort bij Deutsche Bahn: 25.000 vacatures
06-01-2023 20:48 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

BERLIJN - De Duitse staatsspoormaatschappij Deutsche Bahn kampt net als de Nederlandse Spoorwegen met een ernstig personeelstekort. Het bedrijf wil daarom dit jaar ongeveer 25.000 nieuwe werknemers aannemen om gaten in de roosters te vullen. Net als de NS heeft ook Deutsche Bahn vanwege personeelstekorten en uitval door ziekte te maken met annuleringen van treinritten en vertragingen, met name bij regionale diensten. Tegelijkertijd neemt de vraag naar treinreizen sterk toe door het herstel van de coronapandemie.

Personeelsdirecteur Martin Seiler van Deutsche Bahn zegt dat de duizenden extra conducteurs, machinisten en anderen nodig zijn om de uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Hij erkent wel dat het lastig zal worden om die 25.000 extra werknemers te vinden vanwege de tekorten aan gekwalificeerd personeel en de krapte op de Duitse arbeidsmarkt.

Vorig jaar kwamen er al 28.000 nieuwe werknemers bij het Duitse staatsbedrijf werken. Maar daar stond ook tegenover dat vele duizenden werknemers met pensioen gingen of een andere baan vonden. Daardoor ging het gehele personeelsbestand per saldo met slechts 5000 mensen omhoog.

De NS is ook bezig met een wervingscampagne, waarbij honderden extra mensen worden gezocht. Vanwege de personeelstekorten is de dienstregeling versoberd.