Clicky


Trucker Van Kasteren grijpt eindelijk dagzege in Dakar Rally

Trucker Van Kasteren grijpt eindelijk dagzege in Dakar Rally
07-01-2023 19:21 | Uitslagen | auteur ANP

AL DUWADIMI - Trucker Janus van Kasteren zat er deze Dakar Rally al een aantal keren dichtbij, maar in de zevende etappe boekte hij eindelijk het felbegeerde dagsucces. De Brabander won in zijn Iveco de zevende etappe van de woestijnrally door Saudi-Arabië. Na 3 uur 35 minuten en 10 seconden arriveerde hij als eerste in het bivak van Al Duwadimi na een proef van 333 kilometer.

De Tsjech Ales Loprais finishte op 3.42 minuten achterstand als tweede en nam de leiding in het algemeen klassement over van de Nederlander Martin van den Brink, die als derde eindigde op 6.19. De vierde plaats was voor Mitchel van den Brink, die vrijdag nog de zesde etappe op zijn naam had geschreven.

Voor Van Kasteren was het een grote opluchting dat hij eens een keer geen tegenslag kende in een etappe. In de afgelopen dagen reed hij vaak het hardst door het zand, maar lekke banden, motorpech en andere technische tegenslag voorkwamen steeds dat hij de etappe won. Zaterdag in de zevende proef zat alles wel mee.

In het algemeen klassement heeft Loprais maar een relatief kleine voorsprong van 2 minuten op Martin van den Brink.

"Supermooi dagje gehad en heel blij dat we eens geen problemen hadden", zei winnaar Van Kasteren. "In het begin zijn we heel hard over de duinen gegaan en zag ik dat we de andere trucks op achterstand zetten. Het laatste deel hebben we geen tijd meer verloren, want we zijn overal rechtdoor gereden en hebben geen bocht meer gemaakt."