Clicky


Probleem Rainbow lijkt opgelost

Probleem Rainbow lijkt opgelost
08-01-2023 19:47 | Etappes | auteur Redactie

RIYADH - Het probleem waarmee Rainbow uit de zevende etappe van de Dakar Rally 2023 kwam, en wat de équipe van Gerrit Zuurmond dwong uit de wedstrijd te stappen, lijkt te zijn opgelost. In het bivak in Riyadh ontdekten de techneuten van het team dat een van de zuigers was gescheurd.

“Na afloop van de etappe, met maar twee uur tijd voor service, konden we niet met zekerheid vaststellen wat het probleem was en we konden het zeker niet oplossen”, vertelt teammanager Simon Koetsier. De MAN werd op de aanhanger geladen en naar Riyadh gebracht, waar de truck aan een grondig onderzoek werd onderworpen. Het vermoeden werd daar bevestigd: een van de zuigers bleek gescheurd.

“MAN heeft vanuit de fabriek hier een serviceteam, die alles op voorraad zouden hebben. Alleen bleken die voor dit type motor enkel aluminium zuigers bij zich te hebben en wij hebben een stalen nodig”, vertelt Koetsier. “Gelukkig heeft de MAN van Mathias Behringer, snelle assistentie van South Racing met Hugo Kupper aan boord, eenzelfde motor en hij heeft wel een zuiger op reserve bij zich die ook bij ons past.”

Zodra Behringer uit de proef van de achtste etappe was, vroeg Koetsier toestemming om het reserve-onderdeel te mogen gebruiken en kreeg die. “We gaan ervan uit dat dit het probleem was. Morgen op de rustdag gaan we het afmaken, een testrit maken en dan hopen we dinsdag, weliswaar buiten competitie, weer te kunnen starten voor het tweede deel van de Dakar.”