Clicky


Eerste bouwvoertuig met 24 inch wielen officieel goedgekeurd voor de weg

Eerste bouwvoertuig met 24 inch wielen officieel goedgekeurd voor de weg
28-01-2013 11:03 | Renault | auteur de redactie
Renault Trucks breidt het aanbod op de Kerax 8x4 XTREM uit met een versie met 24 inch wielen. Deze Renault Kerax die speciaal is uitgerust voor de moeilijkste bouwterreinen en een maximaal technisch totaalgewicht van 50 ton heeft, is het eerste Europese voertuig met wielen van 24 inch dat officieel is goedgekeurd om op de openbare weg te rijden.

Na de invoering van de Renault Kerax 8x4 XTREM in 2012 introduceert Renault Trucks nu een versie die is uitgerust met 24" wielen. "Dankzij een betere bodemvrijheid en grotere oploop- en afloophoeken is de Renault Kerax 8x4 XTREM 24" nog beter in het nemen van hindernissen", aldus Patrice Roeser, productverantwoordelijke voor het bouwgamma, "hij is ook robuuster dankzij velgen en banden die beter bestand zijn tegen de wisselende omstandigheden bij moeilijke werkzaamheden.

De Renault Kerax 8x4 XTREM 24" is vandaag de dag het enige voertuig met 24" wielen dat in Europa op de openbare weg mag rijden (binnen de wettelijke grenzen). "Met dit voertuig heeft de klant niet alleen een robuust voertuig met een technisch totaalgewicht van 50 ton ter beschikking, maar hij kan het voertuig ook heel makkelijk van het ene bouwterrein naar het andere bouwterrein verplaatsen omdat dit voertuig als enige op de Europese markt officieel is goedgekeurd voor op de openbare weg," verklaart Patrice Roeser.



De Renault Kerax 8x4 XTREM 24 inch heeft op internationaal vlak zijn diensten bewezen. Zo bracht Renault Trucks hem op de markt voor transport op de heuvelachtige terreinen, Zoals in West-Afrika voor de aanleg van oliepijpleidingen en wegen of in Chili waar hij wordt ingezet in de mijnen van het Andesgebergte tot op een hoogte van 4500 meter. De Kerax 8x4 XTREM 24 inch is nu ook in heel Europa verkrijgbaar met een wielbasis van 4350 en 4500 mm. Hij is standaard uitgerust met de banden Michelin X® Works™.

De Renault Kerax 8x4 XTREM is al verkrijgbaar met wielen van 22,5 inch en alle noodzakelijke uitrustingen voor Extreme inzet: een chassis dat is versterkt door toepassing van een dubbele langsliggers van de motor tot aan het uiteinde van de achteroverbouw, een robuuste vering met vier paraboolveren en een versterkt achtertandem met een capaciteit van 36 ton. Hij is uitstekend geschikt voor het zware transport op alle terreinen en kan de meest veeleisende omstandigheden de baas.