Clicky


In Duitsland gestolen trailer en lading teruggevonden in Nederland

In Duitsland gestolen trailer en lading teruggevonden in Nederland [+foto's]
11-01-2023 09:48 | Gestolen/Vermist | auteur Redactie

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 januari werd een geladen trailer gestolen in Duitsland. Onderzoek door expertisebureau EMN wees uit dat de goederen (hoogwaardige elektronica) op maandag waren geladen in Rotterdam en bestemd waren voor een ontvanger in Duitsland.

Aan de hand van GPS gegevens van de trailer werd deze dinsdag door de geïnformeerde politie al snel (leeg) teruggevonden in de buurt van Breda/Tilburg.

Verder onderzoek naar de GPS gegevens wees uit dat de trailer die nacht op een locatie in Gilze een stop van ongeveer drie uur had gemaakt.

In samenwerking met de lokale politie en onder andere de Dienst Infra van de landelijke eenheid van de politie is deze locatie vervolgens bezocht. Daar werden de gestolen goederen aangetroffen. Verder is er na een uitgebreide zoeking beslag gelegd op een GPS/telefoon jammer, diverse voertuigen en een aanzienlijk bedrag aan contant geld.

EMN zorgt dat de goederen snel weer bij de rechtmatige eigenaar worden afgeleverd.

Project TFOC

De Landelijke Eenheid van de politie is met het programma TFOC (Transport Facilitated Organized Crime) erop gericht om met zoveel mogelijk overheidspartners en een publiek/privaat samenwerkingsverband op basis van gelijkwaardigheid de criminele inmenging in de transportsector terug te dringen.

Het richt zich onder andere op de faciliterende rol van de transportsector bij de handel in verdovende middelen en andere vormen van georganiseerde criminaliteit zoals bijvoorbeeld mensensmokkel, wapens en ladingdiefstallen.