Clicky


Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast en kan meteen mee vanwege openstaand aanhoudingsbevel

Vrachtwagenchauffeur rijdt zich vast en kan meteen mee vanwege openstaand aanhoudingsbevel [+foto's]
11-01-2023 10:36 | Buitenland | auteur Redactie

LÜNEBACH - Dinsdagavond rond 20.00 uur reed een vrachtwagenchauffeur met zijn geladen vrachtwagen over de Duitse L12 door Lünebach in de richting van Waxweiler.

Bij het verlaten van de stad realiseerde de chauffeur zich dat hij verdwaald was en probeerde hij zijn trekker met oplegger te keren. Hiervoor gebruikte hij een ongeschikte plek nabij het sportveld in Lünebach.

Hij raakte aan de rechterzijde van de weg en kwam daar vast te zitten. De oplegger lokkeerde de L12. Omdat hij zich niet meer uit zijn benarde situatie kon losmaken, moest een sleepbedrijf uit Trier opgeroepen worden.

Omdat ook zijn brandstoftank was geraakt was een eenvoudige berging niet mogelijk. Daarom werd rond 01.00 uur een kraanwagen opgeroepen om ondersteuning te bieden. Hierdoor werd de vrachtwagen 's nachts weer op de weg getild.

De berging duurde tot in de vroege woensdagochtend.

De keermanoeuvre veroorzaakte veel schade aan zowel de vrachtwagen als verkeersmeubilair, meldt de Duitse politie.

Bij controle van de persoonsgegevens van de vrachtwagenchauffeur werd tevens vastgesteld dat er nog een aanhoudingsbevel voor de chauffeur openstond. Dit werd direct uitgevoerd door de politie.