Clicky


Ouders misbruikte kinderen dinsdag niet naar rechtszaak oppassers

Ouders misbruikte kinderen dinsdag niet naar rechtszaak oppassers
16-01-2023 11:08 | Binnenland | auteur ANP

DEN BOSCH - Ouders van de zeven kinderen met wie twee verdachte oppassers ontucht zouden hebben gepleegd, zijn waarschijnlijk niet zelf bij de rechtszaak aanwezig. De zaak, die vier dagen duurt, begint dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch.

Volgens een woordvoerder van Namens de Familie, onderdeel van Slachtofferhulp Nederland, zullen het "vreselijke dagen" voor hen zijn. "Ze zitten er allemaal hetzelfde in. Waarschijnlijk zijn ze er niet bij, al kan dat altijd op het laatste moment nog veranderen of kunnen ze de zaak nog op afstand volgen."

De 54-jarige Nancy D. uit het Midden-Limburgse Herkenbosch bood zich in 2021 aan als oppas in de regio Eindhoven. Tijdens het oppassen, bij kindjes van 1 tot 6 jaar oud, pleegde ze ontucht, is de verdenking. Dat seksueel misbruik zou ook zijn opgenomen, terwijl haar 59-jarige partner Peter S. via de webcam meekeek. De zaak werd ontdekt toen de ouders van een 2-jarig meisje in juni 2021 beelden uit de kinderkamer zagen, waarop te zien was dat hun kind werd misbruikt. D. werd nog diezelfde avond opgepakt.

Oproep

De ouders van de misbruikte kinderen doen via Namens de Familie ook een oproep om terughoudend te zijn met het delen van gevoelige zaken. Hun woordvoerder: "Ze willen voorkomen dat er geruchten of wilde verhalen de ronde doen. De zaak is enorm ingrijpend."

De zitting in de zaak begint dinsdag. Die dag worden alle feiten besproken die zouden zijn voorgevallen. Donderdag komen de slachtoffers aan het woord. Zij zullen dit mogelijk alleen via hun advocaten doen of via Slachtofferhulp Nederland. Pas maandag 23 januari is het requisitoir in de zaak. Dan klinken ook de strafeisen. Daarna zullen de pleidooien volgen. De uitspraak staat gepland op 13 maart.

Nancy D. heeft bekend dat ze ontucht pleegde. Ook Peter S. heeft gezegd dat hij verantwoordelijk is voor het misbruik.