Clicky


Solera en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team starten samenwerking

Solera en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team starten samenwerking
17-01-2023 13:39 | Sport | auteur Redactie

ZEIST - Solera, wereldwijd leider in levenscyclusbeheer van voertuigen, en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team kondigen een meerjarige samenwerking aan die hun passie voor automotive-innovatie onderstreept.

“Solera en het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team delen dezelfde toewijding om de automotive-industrie te transformeren”, zegt Darko Dejanovic, CEO van Solera. “Daarom zijn we erg enthousiast over deze samenwerking. Het biedt een kans om grenzen te verleggen en excellentie op wereldwijde schaal te inspireren.”

Vanaf het komende Formule 1-seizoen zal het Solera-merk te zien zijn op de auto en de linkermouw van de coureur, pit crew overalls en team replica-kleding. Solera-branding zal ook getoond worden op de partner display trackside bij de garages en het logo zal te zien zijn op de “Hot Lap Car” van Mercedes-Benz tijdens een van de races dit seizoen. Daarnaast zal Solera toegang hebben tot de Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-coureurs, waaronder Lewis Hamilton en George Russell. De Solera-branding op de F1-auto van 2023 zal onthuld worden tijdens pre-season testing in februari 2023.

“Data-innovatie en de drive om de hoogst mogelijke prestaties te behalen via mensen, processen en technologie, zijn kenmerken van een succesvolle organisatie en een succesvol team”, zegt Toto Wolff, Team Principal en CEO van het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team. “We zijn verheugd Solera te verwelkomen in het team als partner, niet alleen vanwege hun reputatie als leider in hun industrie maar ook vanwege onze gedeelde overtuigingen en waarden.”

“Het is geweldig om Solera toe te voegen aan onze groeiende partner-familie”, zegt Richard Sanders, Commercieel Directeur van het Mercedes-AMG PETRONAS Formule 1-team. “Als leiders in onze respectievelijke sectoren zijn er veel overeenkomsten tussen onze organisaties. We zijn blij om deze samenwerking aan te gaan en ons wereldwijde publiek kennis te laten maken met het Solera-merk.”