Clicky


IVECO S-Way bakwagen voor Van Thiel Opleidingen

IVECO S-Way bakwagen voor Van Thiel Opleidingen
18-01-2023 10:39 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

BENEDEN-LEEUWEN - Van Thiel Opleidingen uit Beneden-Leeuwen is het jaar 2023 fantastisch begonnen met de ingebruikname van een nieuwe IVECO S-WAY bakwagen. De S-WAY zal worden ingezet voor C- en CE-rijlessen, LZV-cursussen en IVECO Driver Academy chauffeursinstructies bij nieuwe IVECO-klanten. IVECO Schouten vestiging Tiel maakte het voertuig klaar voor aflevering.

Een begrip sinds 1964

Van Thiel Opleidingen is de nieuwe naam van het bedrijf, tot heden bekend als Verkeersschool Van Thiel. Van Thiel is sinds 1964 een begrip in het land van Maas en Waal, groot en bekend geworden door professionaliteit, persoonlijke benadering en kwaliteit. Bij Van Thiel opleidingen kunt u terecht voor rijopleidingen (alle rijbewijzen), diverse beroepsopleidingen, taxidiploma, Code95-, BHV-, VCA-, heftruck-cursussen. 

Daarnaast verzorgt Van Thiel chauffeursinstructies in het IVECO Driver Academy-programma. Klanten/chauffeurs die een nieuw aangeschafte IVECO truck in gebruik nemen, krijgen na de eerste aflevering door de vertegenwoordiger van IVECO nog een aanvullende en zeer uitgebreide instructie van het voertuig. Hierbij komen onder andere de bediening van de truck, voertuig-, veiligheidssystemen, brandstofbesparing en veilig rijden aan bod. De IVECO Driver Academy instructies kunnen meetellen voor de verplichte nascholing Code95.

IVECO S-WAY bakwagen

De nieuwe IVECO S-WAY bakwagen van Van Thiel is uitgerust met de grote AS-cabine met een stahoogte van 2.15m. Onder de cabine bevindt zich een 420pk 11-liter dieselmotor, gekoppeld aan de Hi-Tronix 12-traps automatische versnellingsbak. De leerlingen en instructeurs van Van Thiel Opleidingen hebben in de S-WAY de beschikking tot onder andere Hi-comfort stoelen, koelkast, navigatiesysteem en achteruitrijcamera.

Verder is deze S-WAY uitgerust met dubbele bediening van de rem, instructeursspiegels, instructeursdisplay en een derde zitting, noodzakelijk tijdens examens. Carrosseriefabriek Willemsen BV uit Tiel verzorgde de opbouw van de laadbak, vangmuilkoppeling en klapbumper. De bakwagen zal los worden ingezet voor C-rijlessen, CE-rijlessen met wipkar en LZV cursussen met een dolly en oplegger erachter.