Clicky


Vrachtwagenchauffeur rijdt met 30 ton ethanol door de nauwe straatjes van Sas van Gent

Vrachtwagenchauffeur rijdt met 30 ton ethanol door de nauwe straatjes van Sas van Gent [+foto's]
18-01-2023 12:04 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie

SAS VAN GENT - De Zeehavenpolitie heeft dinsdag opvallen en onopvallend gesurveilleerd in het Havengebied van Zeeuws-Vlaanderen. Er werden vrachtwagens, bestelbussen en personenauto's gecontroleerd.

Bij de controle van een vrachtwagen in Sas van Gent bleek de container niet gezekerd te zijn op de vrachtwagen, voor dit technisch gebrek kreeg de chauffeur een bekeuring.

Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor het overtreden van de snelheid rondom Terneuzen, de voertuigen reden, 34, 45 en 31 kmh te snel. Tevens werd er verbaliserend opgetreden tegen losliggende lading, het ontbreken van een losbreekreminrichting en het niet hebben van een Niwo vergunning en het negeren van de gesloten verklaring.

30 ton ethanol

Dinsdagavond zag de politie een vrachtwagen door de Stationsstraat in Sas van Gent rijden. De Stationsstraat is een krappe straat in het dorp. De vrachtwagen vervoerde 30 ton Ethanol, een extreem brandbare stof.

Bij staande houding verklaarde de Poolse chauffeur dat hij dit de beste route vond, aldus de politie. Echter bleek zijn bestemming niet in de buurt van de bebouwde kom te zijn. De chauffeur had waarschijnlijk de plaatselijke supermarkt bezocht.

Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen is bijzondere wetgeving gemaakt en deze bepaald dat het in dit geval ten strengste verboden was door de nauwe straten van Sas van Gent te rijden.

Na verhoor middels een tolk mocht de chauffeur zijn weg vervolgen. De politie zal proces-verbaal opmaken voor deze overtreding.