Clicky


Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset

Alec Baldwin vervolgd voor dodelijk schietincident op filmset
19-01-2023 17:57 | Showbizz | auteur ANP

De Amerikaanse acteur Alec Baldwin wordt vervolgd voor dood door schuld in de zaak rond de dodelijke schietpartij op de set van de westernfilm Rust. Daartoe heeft justitie in de Amerikaanse staat New Mexico donderdag besloten.

Cameravrouw Halyna Hutchins kwam in oktober 2021 om het leven tijdens de filmopnames. Baldwin was aan het oefenen met een revolver, die ongeladen had moeten zijn. Het wapen ging toch af en Hutchins werd dodelijk in de borst getroffen. Regisseur Joel Souza raakte gewond. De 64-jarige acteur zegt niet te hebben geweten dat het wapen geladen was.

Ook wapensmid Hannah Gutierrez-Reed, die de wapens en munitie op de set overzag, wordt vervolgd voor dood door schuld. Tegen zowel Baldwin als Gutierrez-Reed liggen twee aanklachten, meldt justitie in New Mexico.

Reactie advocaat

Baldwin vindt het niet eerlijk dat hij wordt vervolgd voor dood door schuld. Een "vreselijke justitiële dwaling", zo noemt zijn advocaat het. "Meneer Baldwin kon niet weten dat er een echte kogel in het wapen zat of waar dan ook op de filmset lag." Volgens de advocaat vertekent de aanklacht de "tragische dood" van Hutchins.

Assistent-regisseur David Halls heeft geschikt in de zaak. Hij krijgt een voorwaardelijke straf en zes maanden proeftijd, meldt SkyNews.